Alpine presenteert de A521: de F1-bolide waarmee Fernando Alonso zijn F1-comeback maakt

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team, de opvolger van het Renault F1 team, heeft haar wagen voor het nieuwe F1-seizoen voorgesteld: de Alpine A521.

De online presentatie van de Alpine F1-bolide verliep zeer schokkerig, waardoor er op de sociale media door de fans al snel werd gesproken over een ‘GP2-presentatie’ en ‘GP2-stream’. Erg pijnlijk als je weet dat uitgerekend Fernando Alonso ooit de Honda F1-motor in zijn McLaren F1-bolide een ‘GP2-motor’ noemde omdat hij veel te traag was.

In tegenstelling tot teamgenoot Esteban Ocon was Fernando Alonso niet aanwezig tijdens de presentatie van de Alpine F1-bolide. De tweevoudig F1-kampioen herstelt nog steeds van het ongeluk waarbij hij in Zwitserland tijdens een training op zijn fiets werd aangereden en kon door de verschillende coronamaatregelen niet aanwezig zijn.

Alonso nam eind 2018 afscheid van de Formule 1 maar sloot een comeback nooit uit. Daags na zijn afscheid begonnen dan ook al meteen de speculaties over een eventuele comeback. Alonso ging onder andere racen in de IndyCar, het WEC, de Dakar Rally en de 24u van Le Mans maar de lokroep van de Formule 1 was te groot.

Voor de Formule 1 is de terugkeer van Fernando Alonso overduidelijk een meerwaarde. Alonso zelf heeft echter maar één doel voor ogen: een derde F1-titel.

2021 zal daarvoor te vroeg komen maar de Spanjaard denkt duidelijk verder vooruit. Alonso hoopt vooral om in 2022, wanneer er een volledig nieuw technische reglement in werking treedt en er met volledig andere F1-bolides wordt gereden, voluit voor een derde F1-titel te kunnen gaan.