Alpine-baas Laurent Rossi verduidelijkt zijn vreemde uitspraak over “tweede rijder Esteban Ocon”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Laurent Rossi nuanceert de uitspraak waarin hij Esteban Ocon een goede tweede rijder noemde. Volgens Rossi hebben de media er iets anders van gemaakt dan zoals het door hem destijds bedoeld was. 

Esteban Ocon is sinds 2020 aan de slag bij Renault, waar hij belandde na een jaar aan de zijlijn als reserverijder bij Mercedes. In zijn eerste seizoen bij de Franse formatie had hij het vooral in de eerste seizoenshelft niet makkelijk maar gaandeweg het seizoen vorderde kwam hij boven water en tijdens de GP van Sakhir wist hij zelfs een podium te scoren. 

In 2021 begon hij sterk aan het seizoen en dat werd bekroond door een overwinning in de GP van Hongarije terwijl dat dan weer resulteerde in een nieuw driejarig contract. Desondanks liet Alpine-baas Laurent Rossi optekenen dat hij niet zeker was of Ocon wel kampioenschapmateriaal was maar dat hij zeker en vast een uitstekende tweede rijder is. 

Een ietwat vreemde uitspraak om te doen over een rijder die beloond werd met een contractverlenging. In de officiële podcast van de F1 ‘Beyond the Grid’ verduidelijkt Rossi zijn uitspraken maar hij neemt er geen afstand van.

“Het is geen geheim dat ik geprobeerd heb om Esteban zo snel mogelijk op zijn gemak te stellen in het team,” aldus Rossi. “Zijn carrière is nooit lineair geweest. Elk jaar kreeg hij wel te horen: ‘Dit was het, hier eindigt het bij ons, je moet volgend jaar andere oorden opzoeken.’ Het is supermoeilijk om zo’n carrière te hebben.”

Rossi gaat verder door te stellen dat hij het potentieel in Ocon wel zag met in het in het achterhoofd het feit dat hij in de opstap categorieën niet moest onderdoen voor jongens als Max Verstappen en Charles Leclerc.

“Daarom hebben we beslist om de gok te wagen hem voor drie jaar vast te leggen en hem een springplank te geven. Eerlijk gezegd wou ook niemand naar Alpine komen, dus laat me duidelijk zijn, hij was de beste rijder die we konden krijgen.”

“Ik heb altijd gezegd dat Esteban ten minste een goede tweede rijder is en iedereen interpreteert dat op zijn eigen manier maar ik bedoel het net zoals er gezegd wordt dat er geen nummer een en twee is bij Ferrari. Terwijl er heel wat mensen zijn die denken dat er wel een nummer twee is.”

“Er is geen nummer een of twee bij Mercedes, het zou moeilijk zijn om daar een nummer twee aan te duiden. Ik denk dat Esteban vergelijkbaar is met de positie van een van de twee rijders bij deze teams. Dat is wat ik ermee bedoelde.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print