Alpine CEO Laurent Rossi bekent: “We begrepen niet waarom we in de punten finishten!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team kon vorig jaar de hooggespannen verwachtingen niet inlossen. In plaats van een stap vooruit werd een stap achteruit gezet en dat kwam deels omdat men de nieuwe wagen gewoonweg niet ‘begreep’.

Alpine kende ondanks de komst van Fernando Alonso een teleurstellend seizoensbegin. Het hoogtepunt vorig jaar was ongetwijfeld de overwinning van Esteban Ocon tijdens de GP van Hongarije.

Die overwinning kwam er deels door geluk maar ook door de strijdlust van het ganse team om de wagen na een ontgoochelend seizoensbegin te verbeteren. Enkel zo kon er geprofiteerd worden van de steken die de concurrentie in Hongarije liet vallen.

Zelf beleefde Alpine zoals eerder aangehaald vorig jaar een bijzonder frustrerend en ontgoochelend seizoensbegin. Bij Alpine leken ze de eigen wagen niet te begrijpen. In Monaco behaalde Esteban Ocon tegen alle verwachtingen in een negende plaats en dat tot het eigen ongeloof van het team.

“Aan het begin van het seizoen waren we helemaal verloren,” aldus Alpine CEO Rossi volgens ‘Motorsport.com’. “Monaco was een zeer slechte herinnering van een moment waarop we echt verloren waren en we compleet geen idee hadden wat we moesten doen.”

“We behaalden punten maar wisten niet eens waardoor het kwam!”

“Dat was erg moeilijk want we begrepen de wagen niet zo goed. Het waren de begindagen van het seizoen en we wisten niet wat we moesten verwachten.”

Naarmate het seizoen vorderde bleven de prestaties van Alpine erg wisselvallig maar geleidelijk aan leek het team de wagen toch iets beter te begrijpen en volgden dus ook betere resultaten, met de overwinning van Ocon dus als hoogtepunt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022