Alpine: “Financiële gevolgen van crash tussen ocon en gasly in Australië zijn beperkt”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de GP van Australië kwam het tot een zware crash tussen Alpine-teamgenoten Esteban Ocon en Pierre Gasly. Volgens Alpine zullen de gevolgen voor de rest van het seizoen echter beperkt zijn, ook al was het een erg ‘dure’ crash voor het team.

Meer dan ooit hebben crashes gevolgen voor zowel de rijders al de teams. Niet alleen is er het onmiddellijk gevolg door een resultaat tijdens een kwalificatie of race dat wegvalt, daarnaast is er nog het beperkt aantal motoronderdelen alsook het budgetplafond.

Vooral op financieel vlak zijn er sinds enkele jaren nu extra gevolgen want wanneer een wagen ernstig beschadigd raakt moeten die onderdelen extra gemaakt worden en dat kost uiteraard geld, geld dat niet in de ontwikkeling van de huidige wagen of de wagen voor volgend jaar kan gestoken worden.

Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer zullen de gevolgen op het vlak van het budgetplafond echter beperkt blijven.

“Vanuit het perspectief van het budgetplafond denk ik dat het oké zal zijn, toch op basis van wat ik weet,” aldus Szafnauer. “Ik denk dan ook niet dat we ons zorgen moeten maken. Het is een ‘dure’ crash, vanuit het perspectief wat het geld betreft, het zou uiteraard beter niet gebeurd zijn.”

Wat het klaar krijgen van onderdelen voor de volgende race in Baku betreft maakt Szafnauer zich eveneens niet al te veel zorgen, vooral ook omdat er verschillende weken tussen de race in Australië en die in Baku zitten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print