Alweer een goede dag voor Renault

Renault heeft vandaag zijn tweede testdag afgewerkt op het Circuit de Catalunya in Barcelona met Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen. Het Franse team heeft vandaag met beide autoÂ’s zonder problemen zijn volledige programma kunnen afwerken.

Fisichella heeft zich beziggehouden met de set-up van de wagen, daarnaast heeft hij de bandenevaluatie van Bridgestone. De Italiaan heeft vandaag een totaal van 131 ronden afgelegd, en reed de 5de snelste tijd: 1:21.997.

Heikki Kovalainen heeft zich ook beziggehouden met de ontwikkeling van de set-up, en ook met de evaluatie van enkele nieuwe aerodynamica onderdelen met het oog op de tests in Bahrein. De Fin was blij met zijn prestaties, hij reed 101 ronden en reed de3de snelste tijd van de dag: 1:21.819.

"We hebben goed gewerkt vandaag, we hebben veel ronden kunnen afleggen en hebben geen problemen gehad," zei Fisichella. "Als we naar onze prestaties kijken zien we dat de tijden heel dicht bij elkaar liggen en ik denk wel dat we competitief zijn. Het was vandaag een goede dag en ik hoop dat we morgen het zelfde resultaat kunnen halen."

Heikki Kovalainen zei het volgende: "Ik ben erin geslaagd om vandaag mijn volledige programma af te werken, en we hebben al onze vooropgestelde doelen tot een goed einde gebracht. We hebben veel ronden afgelegd, we hebben veel data kunnen verzamelen en de resultaten zien er heel goed uit. We gaan proberen om morgen hetzelfde te bereiken op onze laatste testdag in Barcelona."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023