Andretti: “Sterke aanvulling van GM is onze sleutel voor een succesvolle F1-deelname”

IndyCar
IndyCar

Volgens Michael Andretti wordt de ‘sterke aanvulling’ van General Motors voor Andretti Global de sleutel tot een deelname aan de Formule 1.

Het Amerikaanse autoconcern General Motors bevestigde dat ze vanaf 2028 motoren zullen gaan leveren aan de Formule 1 en dit onder de vlag van Cadillac. Daarmee worden ze naast Red Bull-Ford, Mercedes, Alpine-Renault, Honda, Ferrari en Audi de zevende leverancier van motoren in de Formule 1. 

Bepaalde teams zien Andretti niet graag naar de sport komen maar de aankondiging van GM is ongetwijfeld een belangrijke stap in de samenwerking met de Amerikaanse formatie. 

Momenteel is Michael Andretti nog aan het onderhandelen over commerciële rechten met het Formula One Management en dat lijkt nog het laatste wat een deelname aan de Formule 1 in de baan staat.

Michael Andretti liet op ‘X’, het voormalige Twitter, optekenen dat hij opgetogen is over het nieuws.

“De GM power unit zal een sterke aanvulling zijn op de F1. We zijn er trots op dat het partnerschap met Andretti Cadillac dit mogelijk maakt.”

“Ons streven naar uitmuntendheid zal niet lichtvaardig worden opgevat, want we blijven plannen maken om zo snel mogelijk in de F1 te stappen en in 2028 zal Andretti Cadillac deelnemen als een echt Amerikaans fabrieksteam.”

“Dit historisch partnerschap zal de sport zowel op de snelgroeiende Amerikaanse markt als wereldwijd in een stroomversnelling brengen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023