Antonio Felix da Costa kroont zich tot Formule E-kampioen

Met nog twee races te gaan dit seizoen heeft Antonio Felix da Costa zich tot de nieuwe Formule E-kampioen gekroond. De Portugees finishte de vierde race in Berlijn als tweede en is mathematisch zeker van de titel.


DS Techeetah-teamgenoot Jean-Eric Vergne veroverde net als op zaterdag de polepositie. Teamgenoot Antonio Felix da Costa startte naast Vergne op de eerste startrij en beide heren bleven bij de start ook comfortabel aan de leiding.

Wat verderop in het rijdersveld liep het mis voor Maximilian Günther. De naaste belager van Antonio Felix da Costa reed tegen Oliver Turvey en moest opgeven. Antonio Felix da Costa moest bijna alleen nog maar uitrijden om zeker te zijn van de titel.

Jean-eric Vergne won de race en Antonio Felix da Costa maakte het feestje voor DS Techeetah compleet. Vergne, die zich vorig jaar tot kampioen kroonde, ziet de Formule E-titel dit jaar echter naar zijn Portugese teamgenoot gaan.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de race als twaalfde en behaalde daardoor geen punten. Door twee nulscores op rij zakt Vandoorne naar de achtste plaats in het kampioenschap.

Volgende week worden de laatste twee races in het Formule E-kampioenschap gereden. Dit gebeurt op een nieuwe configuratie van het circuit op de voormalige luchthaven van Berlijn Tempelhof.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023