Arrivabene: “Geruchten over Binotti zijn ‘fake news’ om Ferrari te destabiliseren”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene drukt de geruchten dat zijn technische directeur Mattia Binotti de Scuderia zou verlaten de kop in. Hij laat weten dat ze de wereld ingestuurd zijn om Ferrari te destabiliseren.


Ook in 2018 zullen ze in Maranello geen nieuwe rijderstitel in de Formule 1 kunnen vieren, de verwachtingen waren nochtans hooggespannen en de teleurstelling aanzienlijk.

Traditiegetrouw steken er dan ook altijd wat geruchten op en dit jaar waren er geruchten dat de technische directeur van Ferrari, Mattia Binotti, de Italiaanse renstal zou verlaten. Binotti was de man die het overnam van James Allison tijdens het rampseizoen 2016 en heeft sindsdien heel wat krediet opgebouwd.

Hij herstructureerde de technische afdelingen van het team met het doel Ferrari weer ambitieus te maken en alle neuzen in dezelfde richting te doen wijzen.

De teambaas van Ferrari, Maurizio Arrivabene, liet aan de Italiaanse media weten dat de berichten rond de persoon van Binotti ‘fake news’ zijn.

“Ik ga dit even duidelijk maken voor eens en voor altijd,” aldus Arrivabene. “De geruchten rond Mattia zijn fake news. Ze zijn de wereld ingestuurd om het team te destabiliseren en om problemen te veroorzaken waar er geen zijn. Ik wil dan ook geen commentaar geven op deze valse geruchten.”

“Gedurende dit seizoen zijn er verschillende pogingen geweest om het team te destabiliseren, soms met verhalen over onze rijders of over onze technici. Mijn positie? Daarvoor moet je bij CEO Camilleri zijn.”

Arrivabene liet ook nog weten dat hij nog niet heeft nagedacht over versterkingen voor volgend jaar.

“Er heeft nog niemand gepraat over een vertrek maar waarschijnlijk kunnen we wel nadenken over versterkingen. Dat heeft tijd nodig, het team van vandaag staat er en het is een goed en compact team.”

“Als er al versterkingen komen zal dat zonder haast zijn en ik wil nog eens benadrukken, enkel als ze noodzakelijk zijn. Onze rode draad is stabiliteit en we willen die niet ondermijnen.”

“Een team dat goed werkt heeft enkel versterkingen nodig, geen revolutie. Persoonlijk heb ik nooit in revolutie geloofd, enkel in evolutie,” besluit Arrivabene op filosofische wijze.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print