Aston Martin: “Het leek alsof Fernando Alonso aan zijn eerste F1-seizoen bezig was”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso maakte vorig jaar de overstap van Alpine naar Aston Martin en dat hebben ze zich bij Aston Martin nog niet beklaagd. Teambaas Mike Krack was blikt vol lof terug op Alonso zijn eerste seizoen bij Aston Martin.

Astin Martin begon vorig jaar enorm sterk aan het F1-seizoen en dat had het niet alleen aan haar wagen te danken die aan het begin van het F1-seizoen 2023 bijzonder competitief was, ook Fernando Alonso vocht als een jonge leeuw en eindigde meermaals op het podium.

“We hadden een rijder waarvan je dacht dat het zijn eerste F1-seizoen was,” aldus Krack tegenover het Australische ‘Speedcafe’. “Hij was vol energie, hij reed niet alleen voor ons maar ook vooral voor onszelf.”

“Veel rijders gaan naar kleinere teams en ze proberen te nemen wat ze krijgen en dat tot aan het einde van hun carrière. Dat zien we niet bij Fernando. Hij is net het tegenovergestelde.”

“Hij was echt een voorbeeld, hij is de eerste op kantoor. Je komt aan op het werk hij zit daar al. Hij zou al lachend zeggen ‘Goedemiddag jongens’.”

“Dit heeft het team beïnvloed, hij heeft het team gepusht, we zijn nu een veel beter team dan twaalf maanden geleden. Uiteraard hebben ook anderen hun bijdrage geleverd en was het niet alleen Fernando maar hij heeft er mee voor gezorgd dat we zoveel verbeterd zijn, veel meer dan als hij er niet was geweest.”

Het contrast met zijn voorganger Sebastian Vettel is groot. Vettel nam eind 2022 afscheid van de Formule 1 maar Mike Krack weigert Alonso te vergelijken met Sebastian Vettel.

“Sebastian zat overduidelijk aan het einde van zijn carrière. Hij had de beslissing genomen om te stoppen. Voor Fernando was het een andere situatie, hij zag dit als een nieuwe uitdaging.”