Aston Martin pikt aerodynamica-topper in van Mercedes

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het is Aston Martin ernst met hun F1-ambities: eerder kaapten ze al Dan Fallows weg van Red Bull, nu stapt Eric Blandin over van … Mercedes.

Dan Fallows was hoofd van de aerodynamica-afdeling van Red Bull, en Eric Blandin had een vergelijkbare functie bij Mercedes. Aangezien het belang van aerodynamica in de F1 altijd groter wordt, is dat een belangrijke slag voor Aston Martin.

Stroomlijn werd mee door Colin Chapman van Lotus geïntroduceerd in 1968, doordat hij downforce invoerde met het gebruik van vleugels. Chapman was geïspireerd door Jim Hall. Chapman gebruikte de vleugels voor de eerste keer tijdens een Tasman Formula race, een kampioenschap in Nieuw-Zeeland en Australië.

Ferrari en Brabham waren echter de eerste die het gebruikten in een F1-race, namelijk in 1968 in Spa-Francorchamps.

Tegenwoordig is F1 zo streng gereglementeerd en zijn er zo weinig mogelijkheden om nog te innoveren dat aerodynamica bijna de enige manier is geworden om tijdens het seizoen de prestaties te verbeteren.

Wanneer Blandin precies zal beginnen bij Aston Martin, is nog niet bekend. Fallows zal technisch directeur worden bij Aston Martin en ook zijn startdatum is nog niet bekend. Red Bull zou in juli hebben gezegd dat hij nog niet de komende jaren zal beginnen.

We mogen veronderstellen dat Mercedes en Red Bull hun twee chefs aerodynamica niet zomaar naar de concurrentie laten werken. Volgend jaar rijden bij Aston Martin opnieuw Sebastian Vettel en Lance Stroll.

Geschreven door Peter Motte

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022