Aston Martin plant zeer agressieve ontwikkeling van F1-bolide in 2023

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso vervoegt het Aston Martin F1 team en daarmee verhoogt ook de druk om te presteren. Komend seizoen zullen we Aston Martin met haar F1-bolide alvast een zeer agressieve ontwikkelingsstrategie zien hanteren.

Het voorbije seizoen verliep erg moeizaam voor Aston Martin, al was er wel licht aan het einde van de tunnel want tijdens de laatste races van het seizoen presteerde Aston Martin aanzienlijk beter. Volgens Dan Fallows, de technisch directeur van Aston Martin, bevestigt de progressie die Aston Martin het voorbije seizoen heeft geboekt alvast de gehanteerde strategie, ook voor komend seizoen.

“Het is een belangrijke factor voor ons vertrouwen voor volgend jaar,” aldus Fallows volgens ‘RACER’. “We zijn het jaar duidelijk begonnen met een wagen die zich niet bevond waar we dat wensten. We hebben getoond dat onze ontwikkeling van de wagen, zeker tijdens de tweede helft van het seizoen, dat onze principes op het vlak van design en enkele filosofieën die we toepassen ook lonen. Daar gaan we nu nog verder de vruchten van plukken.”

“Dat gaan we ook volgend jaar proberen, een zeer agressieve ontwikkelingsstrategie maar dan verder bouwend op de lessen van dit jaar.”