Aston Martin presenteert F1-bolide in ‘British Racing Green’ met roze accenten

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ook het Aston Martin F1 team, de opvolger van het Racing Point F1 team, heeft haar nieuwe F1-bolide online voorgesteld: de AMR21.

2021 is voor Aston Martin het jaar van de terugkeer als fabrieksteam naar de Formule 1. Na enkele jaren van samenwerking als titelsponsor bij Red Bull Racing is het nu tijd voor het echte werk en keert Aston Martin voor het eerst in ruim 60 jaar als fabrieksteam terug naar de Formule 1.

Mits de financiële injectie van Lawrence Stroll, de vader van Aston Martin F1-piloot Lance Stroll, werd het Racing Point F1 team omgedoopt tot het Aston Martin F1 team. De kenmerkende roze F1-bolides, te danken aan sponsor BWT, werden ingeruild voor F1-bolides in het zogenaamde ‘British Racing green’ met roze accenten.

Ook op het vlak van de rijders werd er serieus geïnvesteerd. Lance Stroll behield als ‘zoon van’ zijn racezitje maar Sergio Perez werd aan de kant geschoven om niemand minder dan Sebastian Vettel aan te trekken.

Met het aantrekken van de viervoudig F1-kampioen haalt de renstal niet alleen heel wat technische kennis en jarenlange ervaring in huis, ook op commercieel vlak is Sebastian Vettel een meerwaarde voor het team. Niet alleen voor de sponsors, ook de fans lopen warm voor Vettel, getuige het feit dat na de lancering van de merchandising van Aston Martin al de verschillende soorten petjes van Vettel meteen uitverkocht waren.

Het wordt nu uitkijken of Aston Martin onder haar nieuwe naam de sterke prestaties die Racing Point de voorbije jaren wist neer te zetten kan herhalen en liefst uiteraard ook nog een bijkomende stap vooruit kan zetten. Benieuwd ook of Sebastian Vettel na een zeer teleurstellend seizoen bij Ferrari opnieuw weet te herbronnen in zijn nieuwe omgeving en opnieuw zijn topniveau van vroeger weet te behalen.