Aston Martin vol zelfvertrouwen: “Fernando Alonso was tijdens de racesimulatie extreem snel”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Eerder liet Red Bull-teambaas Christian Horner al verstaan onder de indruk te zijn van wat Aston Martin tijdens de driedaagse F1-test liet zien. Ook Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa laat uitschijnen dat ze bij Aston Martin veel zelfvertrouwen hebben.

Volgens sommige F1-insiders en experten zou Aston Martin op basis van wat het tijdens de F1-test in Bahrein liet zien het derde snelste team zijn. Of dat daadwerkelijk zo is zullen we komend weekend moeten ontdekken.

“Dat is een serieus statement, om te zeggen dat we het derde snelste team zijn,” vertelde Pedro de la Rosa tijdens de “F1 Nation Podcast’. “Daar ben ik niet zeker van. Dat gaat tot aan de kwalificatie moeilijk zijn om te zeggen.”

“Het is moeilijk om dat op basis van een rondetijd te beoordelen. Maar wanneer je naar de racesimulaties kijkt die iedereen gedaan heeft, waarop we ons baseren om de prestatie van de andere teams in te schatten. We waren echt zeer snel.”

“Tijdens de laatste lange run, de racesimulatie die Fernando Alonso op de laatste dag deed, toen de zon onder was gegaan, het tijdstip waarop de race zal plaatsvinden, was het erg indrukwekkend wat hij liet zien.”

“Zijn bandendegradatie was minimaal. Hij was niet de snelste maar waarschijnlijk één van de rijders met het minste bandenslijtage.”

“En waarom niet? We moeten ambitieus zijn en hoog mikken. We kunnen niet blijven zeggen dat we door ieder team verslagen gaan worden.”

“We zijn ambitieus, we willen zien dat het harde werk dat iedereen in de fabriek heeft verricht relevant is, dat het belangrijk is. Waarom niet? Derde of vierde team, laat ons zien wat het geeft,” besluit De la Rosa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print