Aston Martin volgend jaar aanwezig in de Formule 1?

Het Sahara Force India F1 team zou in gesprek zijn met Aston Martin en Johnnie Walker voor het omvormen van het team.

Aston Martin werd enkele maanden geleden reeds gelinkt aan de Formule 1, al was dat toen wel aan Red Bull, dat nog steeds op zoek is naar een motorleverancier.

Deze keer zouden Force India en Aston Martin in gesprek zijn om het team om te vormen met het oog op volgend seizoen. Ook Johnnie Walker zou daarbij betrokken worden. Het zou dan de bedoeling zijn om de naam Sahara Force India te laten vallen en de namen van Aston Martin en Johnnie Walker aan te nemen.

Teambaas Vijay Mallya laat weten in gesprek te zijn met Aston Martin, al zou er nog geen definitief akkoord zijn.

“Ja, we zijn in gesprek met Aston Martin,” zei Mallya tegenover Reuters. “Ja, beide partijen zijn opgewonden over een mogelijke samenwerking. Er moet echter nog heel wat gebeuren alvorens we elkaar de hand kunnen schudden over een akkoord, wat het concept ook mag zijn. We hebben nog geen voorbeeldcontracten ofzo uitgewisseld.”

“Het is een soort tripartite-overleg waarbij Diageo met haar merknaam Johnnie Walker is betrokken.”

Mallya laat ook verstaan dat het oorspronkelijk de bedoeling was om het team onder de naam Force India met de Indiase vlag te blijven runnen maar dat hij niet uitsluit dat hij die naam laat vallen.

“Ik heb het team Force India genoemd omdat ik gans India wou laten meedelen in mijn trots om op de F1-grid aanwezig te zijn,” aldus Vijay Mallya die afkomstig is uit India. “We hebben daar ondertussen gedurende acht jaar van genoten. Men kent dit team nu en men zal het team nog steeds met India en de vlag van India blijven associëren. Onder welke naam we in de Formule 1 rijden is niet zo belangrijk meer als tijdens onze eerste drie à vier jaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}