Aston Martin wil in 2021 strijden voor podiumplaatsen

Aston Martin stapt niet zomaar in de Formule 1, vanaf 2021 wil het met het huidige Racing Point F1 voor podiumplaatsen gaan.


Gisteren raakte bekend dat een consortium rond Lawrence Stroll het noodlijdende Aston Martin te hulp schiet mits een serieuze kapitaalinjectie. Een voorwaarde van de deal was dat Aston Martin vanaf 2021 naamgever van het Racing Point F1 team wordt.

Doordat Aston Martin naamgever wordt van Racing Point F1 wordt de samenwerking met het Red Bull F1 team eind dit jaar eveneens stopgezet. Bij Aston Martin hebben ze dan weer vanaf 2021 grootse plannen met hun F1-deelname.

Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, laat immers verstaan dat ze met het F1-team duidelijk een stap vooruit willen zetten en resoluut voor podiumplaatsen willen gaan.

“Het zorgt voor een uitdaging. Wanneer je met de heer Stroll praat dan kom je er snel achter dat hij zich niet gewoon in de paddock wil laten zien. Hij investeert in het team om te winnen en hij wil zich alleen verbinden aan een team wanneer hij weet dat hij voor podiumplaatsen kan strijden,” vertelde Palmer tegenover ‘Autocar’.

De CEO van Aston Martin laat in het interview met ‘Autocar’ ook weten dat hij doelbewust voor het consortium rond Lawrence Stroll heeft gekozen, dit ondanks dat er nog andere partijen interesse toonden.

“Lawrence en zijn consortium zijn grote namen en de investering is een erg mooi teken van vertrouwen in Aston Martin en de plannen die we hebben,” aldus Palmer.

“Op persoonlijk vlak deelt Lawrence veel van zijn overtuigingen en passies met mij. Het was duidelijk dat er vooruitgang moest geboekt worden met de plannen van de middenmotor. Hij heeft een passie voor de F1 en de F1 stelt je in staat om meer wagens te verkopen. Hij ziet ook de meerwaarde van de V6-hybridemotor. Hij is een investeerder die zich wil engageren. Er is niets erger dan een investeerder die zelf niet mee wil doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021