Aston Martin wil tijdens het F1-seizoen het reglement aanpassen

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De teambaas van Aston Martin zorgde in Imola voor opschudding door vraagtekens te plaatsen bij de reglementswijzigingen voor 2021 en hij eist dat ze nog tijdens het seizoen ‘rechtvaardiger’ gemaakt worden.

De reglementswijzigingen voor 2021 lijken op het eerste zicht onschuldig maar ze hebben verregaande gevolgen zo blijkt. Er is sprake van kleine aerodynamische wijzigingen met als doel minder downforce te genereren, de reden daarvoor was de herhaaldelijke problemen met de banden die vorig seizoen te zien waren.

Dat betekent dat teams kleine wijzigingen moesten doorvoeren aan de bijvoorbeeld de barge boards, de vloer en de brake ducts. Tijdens de eerste testen en in Bahrein was al te zien dat vooral de bolides met het ‘low rake’-design, zoals Mercedes en Aston Martin daar vooral onder te lijden hebben.    

Otmar Szafnauer durfde voor de camera’s van ‘Sky’ in Imola luidop suggereren dat de regels er misschien wel gekomen waren om Mercedes en Aston Martin trager te maken.

“Het is moeilijk om te weten wat de bedoeling is, dat is een vraag voor de FIA,” verklaarde de Aston Martin-teambaas.

“Een reglementswijziging die werd doorgevoerd om veiligheidsredenen, dat soort beleid berust uitsluitend bij de FIA.”

“Ik denk dat het juiste is om de discussie met de FIA te voeren en uit te zoeken wat er precies is gebeurd en waarom, om vervolgens te kijken of er iets gedaan kan worden om het eerlijker te maken.”

“Wij als team moeten hard werken om te proberen alles terug te winnen wat we kunnen, maar tegelijkertijd moeten we de gesprekken met de FIA voeren om te kijken of er iets gedaan kan worden om het wat rechtvaardiger te maken.”

Ondanks het feit dat ook Mercedes een negatieve invloed ondervindt van de nieuwe regels is Toto Wolff het, op dit moment althans, niet eens met zijn collega bij Aston Martin om de regels nog tijdens het seizoen weer te veranderen.

“Ik denk dat dit een lastig onderwerp is omdat je het volledige plaatje moet hebben voordat je commentaar geeft,” vertelde Wolff aan Sky Sports.

“In dit stadium denk ik niet dat het juist zou zijn om met de vinger naar iemand of iemand te wijzen, dus ik praat er voorlopig liever niet over.

“Ik weet niet wat je in die fase van het seizoen kunt vragen, dus ik denk dat we het er gewoon bij moeten laten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022