Aston Martin presenteert als eerste een ‘echte’ F1-bolide: AMR22

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het Aston Martin F1 team heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 voorgesteld, de AMR22. Opvallend is dat Aston Martin als eerste een ‘echte’ F1-bolide heeft voorgesteld.

De ingrijpende reglementswijzigingen zorgen er dit jaar voor dat de F1-bolides er helemaal anders uitzien dan de wagens van de voorbije jaren. De ontwerpers moesten vanaf een leeg blad beginnen en dat zorgt toch wel voor enige zenuwachtigheid bij de teams.

Nu al is duidelijk dat veel teams tijdens hun presentatie verstoppertje spelen. Ze proberen om veel details nog niet te tonen en de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

Tijdens de eerste twee presentaties van Haas en Red Bull werd dan ook een ‘voorlopige’ F1-bolide voorgesteld. De ‘echte’ F1-bolides zullen we dan ook waarschijnlijk pas tegen de tweede wintertest of zelfs pas tijdens de eerste race in Bahrein te zien krijgen.

Aston Martin is echter het eerste team dat een ‘echte’ F1-bolide voorgesteld heeft waarbij we niet enkel en alleen een voorlopige dummy-wagen of digitale renders te zien krijgen. We kregen meer gedetailleerd de uitwerking van de reglementen te zien, daar waar de concurrentie de details op de vrijgegeven beelden weglaat.

Na een terugval het voorbije seizoen moet de AMR22 Aston Martin opnieuw meer naar voor op de grid krijgen. Sebastian Vettel en Lance Stroll vormen net als vorig seizoen het rijdersduo bij Aston Martin.

>
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer