AstroTurf veilig genoeg voor de Formule 1 ?

Volgens Romain Grosjean moet het gebruik van AstroTurf in de Formule 1 na de crash van Fernando Alonso in vraag gesteld worden.

Fernando Alonso crashte afgelopen zondag bij het uitkomen van de derde bocht op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Spanjaard ging te breed in de bocht en kwam al dan niet op het kunstgras, het zogenaamde AstroTurf, terecht.

Toen Alonso vervolgens opnieuw de baan wou oprijden verloor hij plots de controle over zijn wagen. Mogelijk ligt de AstroTurf mee aan de oorzaak hiervan. Grosjean stelt zich vragen bij het gebruik van AstroTurf, dat op verschillende F1-circuits gebruikt wordt.

“Ik weet niet wat er tijdens Alonso zijn crash gebeurd is,” zegt de Fransman. “Ik weet dat er die dag redelijk wat wind was, waardoor de derde bocht een beetje tricky is. Ik weet niet of hij op de AstroTurf terecht is gekomen bij het verlaten van de bocht. Ik haat die ondergrond echter want van zodra je erop terecht komt dan verlies je meteen de controle over je wagen. Ik weet niet of hij erop terecht is gekomen en vervolgens de vangrails is gegaan.”

“Er zijn enkele plaatsen waar je echt niet op de AstroTurf wil terecht komen. Bijvoorbeeld de 130R in Suzuka en de lange achtste bocht in Austin, waar ze eveneens AstroTurf geplaatst hebben. Het is een juiste balans die je moet weten te vinden tussen er voor zorgen dat de wagens niet te veel het circuit verlaten en de veiligheid. Momenteel is het het beste materiaal dat we hebben dus is het goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print