Australië in cijfers

in Australië zijn er weer enkele records gesneuveld en dikt het rijtje van de opeenvolgingen voor anderen weer aan. Voor iedereen die liefhebber is van statistieken en cijfers, hier volgt Australië in cijfers.
image

Een nieuw record voor de jongste piloot die punten scoort en dat op naam van Daniil Kvyat met 19 jaar en 324 dagen. Hij duwt Vettel weg die in 2007 in de GP van de Verendigde Staten zijn eerste punten pakte. En over punten pakken gesproken, Rosberg scoort voor het eerst sinds 2010 in Melbourne. En dat meteen met een overwinning. De 100ste voor een Mercedes motor en ook in Australië net als vader Keke in 1985. Er zijn overigens maar drie motorenleveranciers die ooit de kaap van 100 hebben gehaald, Ferrari, Ford en Renault. Die van Keke Rosberg was in een Williams-Honda.

Magnussen is de allereerste Deen die ooit op een podium heeft gestaan en nog frapanter, het is het eerste podium voor McLaren sinds 2012 want ze wisten er vorig seizoen geen enkel te behalen. Magnussen herhaalt trouwens de prestatie van Lewis Hamilton in 2007 om als debutant op het podium te eindigen.

Alonso houdt stand door in Melbourne nooit buiten de top 5 te eindigen sinds 2003 en rijdt nu al 73 GP’s zonder opgave door mechanische pech. De laatste keer was Maleisië 2010. De andere Ferrari piloot Raikkonen, verlengt zijn reeks van opeenvolgend in de punten eindigen tot 68.

Bottas eindigt op de hoogste plaats in zijn carrière en behaalt in één race meer punten dan Williams vorig jaar in een heel seizoen kon bijeenrapen. Hulkenberg finisht zijn allereerste GP van Melbourne. Hij wist ervoor nooit meer dan één ronde te racen Down Under. En dat in tegenstelling tot Chilton die nog steeds al zijn F1 races heeft kunnen eindigen.

En tot slot, Vettel kon voor het eerst sinds juli 2013 niet winnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}