“Bahrein laten doorgaan is foute beslissing”

De GP van Bahrein zal dan toch doorgaan dit seizoen en meer bepaald op 30 oktober. Volgens Mark Webber is dat geen goede zaak.
image

De GP van Bahrein stond lange tijd ter discussie nadat hij werd geannuleerd als openingsrace van het seizoen. Door de onzekerheid en bloedige protesten in het land werd de race geannuleerd, maar er was lang onduidelijkheid of de race opnieuw een plaatsje op de kalender zou krijgen.

Uiteindelijk is besloten dat de race zal doorgaan op 30 oktober, de datum waarop aanvankelijk de GP van India gepland stond. Die zal nu doorgaan op een nader te bepalen moment maar de race zal wel de laatste van het seizoen worden.

Volgens Mark Webber is het geen goede beslissing dat Bahrein opnieuw op de kalender komt. Hij kan zich niet vinden in het feit dat de Formule 1 geen duidelijk standpunt heeft ingenomen.

“Mijn opinie is onveranderd sinds ik ze voor de eerste keer kenbaar maakte in februari,” zei de Australiër op zijn persoonlijke website. “Volgens mij had de sport eerder dit jaar een veel duidelijker standpunt moeten innemen in plaats van steeds de deadline te verschuiven in de hoop de race alsnog te kunnen laten doorgaan.”

“Ik zou als Formule 1 zijnde een duidelijk boodschap hebben gegeven met betrekking tot de mensenrechten en hoe we handelen als er morele problemen zijn.”

Webber zag de bui op voorhand al hangen, al had hij toch nog enige hoop. Zijn boodschap op twitter voor de bekendmaking was dan ook duidelijk: “Wanneer mensen in een land pijn worden gedaan dan gaan de problemen verder dan de sport. Laat ons hopen dat de juiste beslissing wordt genomen.”

Die kwam er volgens Webber dus niet …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print