“Crash met Ricciardo toont aan dat Red Bull voor Verstappen kiest”

Tijdens de ‘Motorsport’ talkshow na de GP van Azerbeidzjan was het gespreksonderwerp natuurlijk de crash tussen beide Red Bull-rijders. De aarzeling van het team om de crash tussen beide rijders te voorkomen suggereert dat Red Bull Max Verstappen verkiest boven Daniel Ricciardo, volgens de gasten tijdens de talkshow.


Beide Red Bull-rijders haalden op spectaculaire wijze het einde van de race in Bakoe niet toen Ricciardo de achterkant van Verstappen raakte voor het ingaan van de eerste bocht. Beide heren waren de hele race lang al in een intense strijd.

Tijdens een talkshow van Motorsport met gastheer Peter Windsor en gasten Alan Gow en Matt Bishop, kwamen de heren tot de conclusie dat Max Verstappen de favoriet is binnen het team van de drankjesfabrikant.

“Ik denk dat het voorval de theorie versterkt dat Red Bull veel meer achter Max staat dan dat ze Daniel steunen”, zegt Gow, de baas van het Britse Touring Car kampioenschap.

Bishop, de voormalige baas van de communicatie bij McLaren, voegde nog toe: “Ik denk dat dit juist is. En daarom denk ik dat Christian, die ik erg hoog inschat, volledig kapot was van het incident.”

Verstappen en Ricciardo maakten eerder in de race al licht contact met elkaar. De gasten tijdens de talkshow vinden dan ook dat Red Bull toen al tussen beide moest gekomen zijn.

“Als ik Christian Horner was”, zegt Gow, “dan zou ik de situatie iets beter aangepakt hebben. Daniel was duidelijk sneller dan Max. Het team moest dan een beslissing gemaakt hebben en Daniel voor Verstappen hebben laten rijden.”

“Ze worden beiden beschouwd als eerste rijder, maar je moet nog steeds de race aanpakken zoals het komt en dat is wat Red Bull niet deed.”

Verder denkt Bishop dat Red Bull ervaring mist om om te gaan met teamorders, ook al voegt hij nog toe dat “we niet alles hebben gehoord dat over de radio werd gezegd.”

“Het voorval herinnerde mij aan Maleisië 2013”, zegt Bishop, toen Sebastian Vettel een teamorder negeerde en Mark Webber ging aanvallen. “Toen zei Christian nog: ‘Kom op Seb, dit is stom’. Dat komt bij mij over alsof het bestuur aan de pitmuur de touwtjes niet in eigen handen heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Ross Brown.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023