“Banden zijn moeilijk te onderscheiden”

De verschillende types Bridgestone banden zijn tijdens een wedstrijd moeilijk te onderscheiden, dat is de mening van Norbert Haug.
Volgens Mercedes motorsportdirecteur Norbert Haug kan men bij Bridgestone op zoek gaan naar een andere manier om de verschillende compounds te kenmerken. In 2009 is het verboden om nog banden te gebruiken met groeven en dus moest men bij Bridgestone op zoek gaan naar een andere manier om de zachte van de harde compounds te onderscheiden. Aangezien de sport een groene sport moet worden was de keuze redelijk snel gemaakt. De witte lijnen van 2008 werden vervangen door groene lijnen die aan de zijkanten van de banden werden aangebracht. Volgens Norbert Haug hadden enkele medewerkers het op Melbourne nogal moeilijk met het onderscheiden van de banden en is groen duidelijk niet de goede kleur om op zwart te plakken.

“Ik denk dat het niet zo slim is om groen op zwart te gaan gebruiken. De bedoeling is dat de mensen meteen het verschil zien maar dat is dus duidelijk niet het geval geweest. Volgens mij moet men er eens opnieuw over nadenken en eventueel toch terug wit gaan gebruiken”, aldus Norbert Haug.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023