“Bandenoorlog is niet goed voor de Formule 1”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is een bandenoorlog tussen twee of meerdere bandenleveranciers niet goed voor de Formule 1.

Er is de laatste tijd opnieuw veel te doen over de rol van de bandenleverancier in de Formule 1. Momenteel is het Italiaanse Pirelli bandenleverancier, al is er wel een tender uitgeschreven om de bandenleverancier vanaf het seizoen 2017 te bepalen.

De kans is echter groot dat Pirelli, dat tot 2016 een contract heeft, ook na haar huidige overeenkomst de bandenleverancier blijft. Het Franse Michelin toonde onlangs interesse om opnieuw in de Formule 1 te stappen als bandenleverancier, al zou dat niet betekenen dat er dan plots twee bandenleveranciers komen. Volgens de tender zal er immers slechts één bandenleverancier in de Formule 1 zijn en dat minstens tot en met 2019.

F1-fans moeten dus niet op een bandenoorlog hopen en dat is volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, ook logisch. Eerder had ook Franz Tost van Toro Rosso te kennen gegeven dat twee bandenleveranciers niet goed zou zijn voor de sport, aangezien de topteams dan waarschijnlijk de betere banden zouden krijgen en de overige teams met de minder goede banden zouden overblijven.

“Ik denk dat Franz het uitstekend samengevat heeft, dat één bandenleverancier gelijkheid voor alle teams betekent,” aldus Chrictian Horner tegenover NBC Sports.

Volgens Christian Horner zorgt één bandenleverancier er ook voor dat de kosten voor de teams geringer zijn en dus beter onder controle blijven. Vooral voor de teams die niet tot de absolute top behoren is dat cruciaal.

“Het is één van de redenen waarom Red Bull er in geslaagd is om succesvol te zijn en de successen heeft kunnen behalen die het heeft behaald. We konden dat als onafhankelijk team behalen,” aldus Horner. “Indien er een bandenoorlog tussen twee bandenleveranciers zou geweest zijn, naast de strijd tussen alle constructeurs, dan hadden we waarschijnlijk nooit succesvol kunnen zijn,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print