Barcelona eert Hamilton

De organisatoren van de GP van Barcelona zijn de racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton van vorig seizoen nog niet vergeten en daarom mocht de Britse rijder een soort van trofee in ontvangst nemen.
Vorig seizoen hadden de Spaanse supporters het nog vooral moeilijk met de manier van werken bij McLaren en de nadelen die daaraan verbonden waren voor Fernando Alonso.

Lewis Hamilton werd dus door vele supporters racistisch behandeld en dat zinde de organisatie van de Grote Prijs niet. Dit seizoen wil men Lewis dus met evenveel respect zien worden behandeld als eender welke rijder op de grid. De trofee die Lewis in ontvangst mocht nemen zal alvast een speciaal plaatsje krijgen ten huize van de Brit maar of het ook de reacties van destijds zal doen vergeten is nog maar de vraag.

“Onze passie is de F1 en Lewis maakt dus deel uit van onze passie. We hebben mensen als hem hard nodig en daarom willen we hem laten zien dat we hem niet zouden kunnen missen op de grid. Het voorbije seizoen was niet bepaald aangenaam voor hem want hij kon er zelf niets aan doen. Het mooie aan Lewis is dat hij zijn verleden niet wil achter zich laten. Hij blijft graag karten en andere dingen doen waarmee hij vroeger de basis wist te leggen”, zo vertelde een van de organisatoren aan de pers.

Hamilton reageerde zelf ook al toen hij hoorde dat er een award op hem stond te wachten. De Britse McLaren-rijder schreef met een stift dat hij iedereen bedankte voor de steun en hulp die hij krijgt. Een emotioneel moment voor de wereldkampioen die niet altijd wind mee heeft in de sport.

“Wow! Het is echt emotioneel om hier te mogen staan, om hier in Barcelona te mogen zijn. Ik ben hier graag want dit is een van mijn favoriete circuits op de kalender. Nu ik op deze manier te horen krijg dat ook ik hier van harte welkom ben voelt het nog beter aan om hier te zijn. Ik zal mijn best blijven doen en er proberen voor te zorgen dat ik ook mijn land weer trots kan maken”, zo vertelde Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}