Barrichello: "Door Indianapolis 2005 verliet ik Ferrari"

De GP van de Verenigde Staten van 2005, het is en blijft één van de meest markantste races uit de geschiedenis van de Formule 1. Op het circuit van Indianapolis verschenen slechts zes wagens aan de start. Dit doordat alle teams die met Michelinbanden reden besloten om niet te starten op verzoek van de Franse bandenfabrikant.

De race zorgde voor serieuze imagoschade bij Michelin. Michelin gaf immers het advies omdat het niet kon garanderen dat de wagens veilig de race konden doorstaan op de banden van het Franse merk.

De race zorgde echter niet enkel en alleen voor schade bij Michelin. Ook Rubens Barrichello die destijds bij Ferrari reed werd gekrenkt in zijn eer. Ondanks dat Michael Schumacher geen aanspraak maakte op de titel, zou de Braziliaan toch van Ferrari de vraag gekregen hebben om te vertragen zodat Schumacher hem kon voorbijsteken.

"Het team vroeg me om te vertragen zodat Michael dichter bij me kwam en me kon voorbijsteken," zegt Rubens Barrichello. "Toen wist ik dat de tijd was aangebroken om te vertrekken. De race in Idianapolis was cruciaal."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023