Barrichello eindelijk nog eens in Q2

Het team van Honda kende vandaag een opsteker. Rubens Barrichello geraakte eindelijk nog eens in Q2 en daar was de Braziliaan uiteraard meer dan tevreden mee. Volgens Barrichello was het de beste ronde die hij dit weekend op het circuit van Shanghai neerzette.

"Het was mijn beste ronde op dit circuit. Met een tijd van 1’36"079 haald eik al het mogelijke uit de wagen," aldus Barrichello. "Ik denk niet dat het beter kon. Ik ben dan ook tevreden met mijn prestatie van vandaag, aangezien we gisteren toch enigzins problemen hadden tijdens de oefensessies."

Barrichello start morgen van op de dertiende plaats, maar voor teamgenoot Jenson Button verliep de kwalificatie heel wat minder goed. De Brit start morgen pas van op de achttiende plaats.

"We konden vandaag gewoonweg geen goede balans vinden voor de wagen. Ik had vooral vooraan een gebrek aan grip met de prime-banden en ook weinig tractie bij het uitkomen van de bochten. We zullen nu moeten nagaan wat de oorzaak van deze problemen is, maar het zal morgen ene zware race worden," concludeerde Button.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen