Barrichello en Hulkenberg kennen positieve thuiswedstrijd

Bij de renstal Williams wisten beide rijders de Grote Prijs van Groot-Brittannië met succes tot een einde te brengen. Ditmaal dus geen gemengde gevoelens bij Williams.
Rubens Barrichello en teamgenoot Nico Hulkenberg wisten voor het eerst in 2010 allebei in de punten te eindigen. De headline van onze artikels over Williams stonden dan ook telkens in het teken van de gemengde gevoelens van hun rijders. Tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië eindigde Barrichello knap als vijfde terwijl Hulkenberg als tiende over de finish kwam. De Braziliaan Rubens Barrichello benadrukt nog maar eens dat het team haar concentratie wel moet behouden.

image

”Mijn eerste rondje verliep goed want ik kon meteen enkele plaatsen winnen. Tijdens de pitstops en de safety car konden we ook nog eens de positie van Alonso winnen. We verloren er dan ook wel weer eentje aan Button. We bevonden ons in een veilige positie om ons te verzekeren van de vijfde eindplaats, iets dat ik al twee keer op rij wist te doen. Het team bevindt zich nog niet waar het zich wenst te bevinden maar we zullen hard blijven werken en we moeten vooruitgang blijven boeken”, zo verklaarde Rubens Barrichello.

Teamgenoot Nico Hulkenberg verloor, in tegenstelling tot Barrichello, dan weer wel enkele plaatsen tijdens de start. Hulkenberg vindt het ook jammer dan hij vervolgens Michael Schumacher niet kon passeren.

”Mijn race is eveneens vrij positief verlopen. Het is wel jammer dat ik tijdens de start enkele plaatsen moest toegeven. Niet veel later kon ook Petrov me nog buitenom kon passeren. Dat, in combinatie met het niet kunnen passeren van Schumacher, betekende voor mij slechts de tiende eindplaats. Het team leverde geweldig werk door voor de juiste strategie te kiezen. Hun inzet was geweldig” aldus Nico Hulkenberg.

image

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print