Barrichello meldt zich aan bij Sauber

Volgens Auto Motor und Sport heeft Rubens Barrichello zich kandidaat gesteld voor het tweede zitje bij Sauber.
image
De intussen 41-jarige Braziliaan verloor eind 2011 zijn stoeltje bij Williams. Barrichello beproefde daarna zijn geluk in Indycar, maar ondertussen fungeert hij als deskundige tijdens de races voor de Braziliaanse zender Globo.

Er wordt aangenomen dat Nico Hülkenberg volgend seizoen Sauber zal verlaten. De Duitser is in gesprek met Lotus, en zou ook een kleine kans maken om Sergio Perez te vervangen bij McLaren, daar de sponsor van de Mexicaan achterstaat met de betalingen van het sponsorgeld.

Volgend seizoen maakt de 17-jarige Sergey Sirotkin zijn debuut bij de Zwitserse renstal, maar Sauber zou een wat meer ervaren piloot naast de jonge Rus willen plaatsen. Esteban Gutierrez past met zijn 22-jarige leeftijd dus niet in dat plaatje. Op dat vlak zou Barrichello de wens van Sauber meer dan vervullen.

Ook Bernie Ecclestone zou gelukkig zijn met een eventuele terugkeer van de voormalige Ferrari-rijder, want Ecclestone tracht momenteel alles uit de kast te halen om sponsors te vinden en zo Felipe Massa te helpen aan een F1-stoeltje voor volgend jaar. Mocht Massa na 2013 de sport verlaten, dan zou er immers sinds 1970 geen Braziliaan meer op de grid staan.

Volgens Auto Motor und Sport maakt Barrichello een goede kans om terug te keren naar de F1, omdat hij ettelijke miljoenen aan sponsorgelden ter beschikking heeft. Middelen die een team als Sauber zeer goed zou kunnen gebruiken.

Volgens de Braziliaan zelf is er ook niets die zijn terugkeer in de weg zou staan. “Als ik enkel mijn nek nog wat zou trainen, zou ik morgen al opnieuw kunnen instappen.” zo citeerde Auto Motor und Sport Barrichello.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print