Bedreigen de stijgende coronacijfers een GP van Nederland met publiek?

Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)
Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)

De voorbije dagen stijgen de coronacijfers in Nederland erg snel. Het leidde ertoe dat de regering bijkomende maatregelen moest opleggen. De GP van Nederland staat gepland op 5 september en de organisatoren gaan er echter nog altijd vanuit dat dat voor een vol huis zal zijn, dat staat te lezen in ‘De Telegraaf.’

Ondanks het feit dat er meer en meer mensen gevaccineerd zijn zitten de coronacijfers de laatste dagen weer in de lift. In Nederland heeft dat al geleid tot strengere maatregelen, die vooral het nachtleven, de horeca en de evenementsector treffen. De organisatoren van de GP van Nederland gaan er echter nog altijd vanuit dat er op vijf september voor een uitverkocht huis kan geracet worden.

Daarvoor baseren ze zich op het feit dat tegen september meer mensen volledig zullen gevaccineerd zijn en dat sportevenementen lager op de zogenaamde risicoladder staan dan discotheken, horeca en festivals. Bovendien zijn er al testen geweest met grote evenementen die hebben aangetoond dat alles veilig kan verlopen als er gewerkt wordt met coronatesten.

“Wij gaan volledig door met onze voorbereidingen”, stelt circuitdirecteur Robert van Overdijk in ‘De Telegraaf.’ “We gaan ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid dusdanig doeltreffend zijn, dat we nog steeds de Grand Prix met een vol huis kunnen organiseren.”

Tijdens het raceweekend worden er in Zandvoort om en bij de honderdduizend fans per dag verwacht maar dat is onhaalbaar als de anderhalve meter regel blijft bestaan liet de organisatie weten. Eind mei liet Minister Hugo De Jonge nog optekenen dat begin september alle coronamaatregelen van de baan zouden zijn, ook de anderhalve meter regel, maar dat lijkt nu met de verstrenging van de maatregelen wat meer onzeker te zijn.

De organisatoren hebben ook al laten weten dat ze de race alleen willen laten doorgaan als dat voor een vol huis kan. De kans is groot dat dat enkel zal kunnen als er gewerkt kan worden met een bewijs van een negatieve COVID-test of een vaccinatiebewijs, zoals de bij de GP van België waar maximum vijfenzeventigduizend toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

Hoewel dat er zich misschien wat donkerdere wolken lijken samen te pakken boven het lot van een afgeladen vol Circuit Park Zandvoort hopen we dat onze Noorderburen er een immens groot Max Verstappen-feest kunnen van maken op vijf september.     

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen