‘Beest’ Alonso erg tevreden met kwalificatie: “Ik was een olifant”

Fernando Alonso kwalificeerde zich als dertiende voor de GP van China en daar is de Spanjaard erg tevreden mee.

Voorafgaand aan het raceweekend in China had McLaren laten uitschijnen dat het een bijzonder moeilijk raceweekend tegemoet ging. Het Shanghai International Circuit heeft immers een bijzonder lang recht stuk van zo’n 1,7 kilometer, wat niet ideaal is wanneer je topsnelheid een stuk lager is dan die van de concurrentie.

Tijdens Q1 liet Fernando Alonso echter een erg bemoedigende tiende tijd noteren, om uiteindelijk in Q2 tevreden te moeten zijn met een dertiende tijd. Na Q1 liet Alonso aan het team echter al weten dat de tiende tijd in Q1 er alleen maar was gekomen omdat hij zoals een ‘beest’ aan het pushen was.

Een ludieke reactie van Alonso in het heetst van de strijd. Journalisten springen maar al te graag op zo’n uitspraken en Alonso kreeg dan ook de vraag voorgeschoteld naar welk beest hij dan wel refereerde.

“Al de beesten … Een groot beest! Een olifant ofzo!” zei een lachende Alonso na afloop van de kwalificatie.

Volgens Alonso zorgde de pessimistische vooruitblik van het team ervoor dat hij voluit kon pushen en risico’s kon nemen.

“Ik ging voluit door sommige bochten. Je trekt het je soms niet meer aan of je plots een spin meemaakt ofzo. We zijn niet erg competitief. We voelden deze ochtend dat het een zeer moeilijk weekend zou worden. We waren zeventiende en negentiende en dat met al de motorkracht die we ter beschikking hadden.”

“We dachten dat het voor ons een moeilijk circuit zou worden en plots tijdens de kwalificatie een grote verrassing. Alles verliep veel beter dan verwacht en de dertiende plaats op de startgrid is dan ook een mooi cadeau,” besluit Alonso.

Alonso hoopt uiteraard dat het zal regenen tijdens de race, enkel zo kunnen hijzelf en McLaren eventueel aanspraak maken op punten.

“Indien het zoals voorspeld regent tijdens de race, dan zal er wat chaos zijn, zoals bij al de regenraces. We moeten zoveel mogelijk risico’s nemen. We bevinden ons immers niet in de punten en we moeten ons voordeel zien te halen uit de omstandigheden,” blikt Alonso vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print