Belgisch racetalent Amaury Cordeel ontkent dat hij tegen 300 km/u over snelweg scheurde

Amaury Cordeel - Instagram
Amaury Cordeel - Instagram

De achttienjarige F3-piloot Amaury Cordeel postte op TikTok een filmpje waarin te zien is hoe iemand tegen 300 km/u over de E17 scheurt. De bewuste video zorgde voor heel wat commotie maar hij ontkent dat hij zelf achter het stuur zat.

In de video, die ondertussen verwijderd is, was een dashboard van een Audi te zien waarvan de teller de driehonderd kilometer per uur overschreed. Het is niet de eerste keer dat Cordeel zulke video’s post op sociale media en de Federale Politie zal de zaak onderzoeken.

Cordeel zelf reageerde met een post op Instagram waarin hij laat weten dat zulk gedrag geen plaats heeft op de openbare weg maar dat hij zelf niet achter het stuur zat. Hij verontschuldigt zich bij zijn familie, fans en zijn management en wil binnen enkele weken tijdens zijn eerste race van het seizoen in Barcelona zijn teleurstelling van zich af rijden.

Amaury Cordeel wordt beschouwd als een talent in de autosport. Hij begon zijn carrière in 2017 en liet voor de eerste keer echt van zich spreken door in 2018 het Spaanse F4-kampioenschap op zijn naam te schrijven. In mei zal hij zijn debuut maken in het FIA F3-kampioenschap, waarin hij ook te bewonderen zal zijn tijdens de GP van België op 29 augustus op het circuit van Spa-Francorchamps. 

De F3 is de voorlaatste halte voor een mogelijke F1-carrière. Rijders als Esteban Ocon, George Russell en Charles Leclerc schreven ooit het kampioenschap op hun naam op weg naar de Formule 1.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023