Bernie Ecclestone: “Er zijn te veel races, dat is niet goed voor de F1”

Volgens de 88-jarige Bernie Ecclestone staan er momenteel te veel races op de F1-kalender en is dat niet goed voor de sport.


Door de komst van Vietnam en Nederland staan er volgend jaar maar liefst 22 races op de F1-kalender 2020. Volgens Bernie Ecclestone zijn er dat veel te veel en indien hij de Formule 1 nog zou leiden dan zou de kalender nooit zoveel races omvatten.

“Het is zeker en vast te veel,” aldus de voormalige F1-baas tegenover ‘Auto Motor und Spor’t. “Zestien races is genoeg. Des te meer races er zijn, des te meer dat dit het product devalueert.”

Volgens Ecclestone zorgen te veel races voor een verzadigingseffect waardoor de fans minder enthousiast zijn en ook de organisatoren minder waar voor hun geld krijgen, iets waardoor ze ook minder bereid zijn om fors te betalen voor een F1-race te mogen organiseren.

“We hebben een gelijkaardige ervaring met het tennis waar er eveneens een oververzadiging is. Er zijn ruim honderd tornooien maar er zijn er slechts een tiental die er echt toe doen,” aldus Ecclestone.

“Indien er slechts zestien races zijn dan zijn de organisatoren bereid om meer te betalen voor het organiseren van een race. Een race is dan ook waardevoller omdat er slechts een beperkt aantal GP’s is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022