Bernie Ecclestone geeft met ludieke ‘Kerstkaart’ kritiek op de Formule 1

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft ook dit jaar opnieuw een ‘Kerstkaart’ gemaakt waarmee hij kritiek uit op de huidige Formule 1.

Bernie Ecclestone stond jarenlang aan het hoofd van de Formule 1 maar nadat Liberty Media de sport overnam werd de ondertussen 89-jarige Brit bedankt voor bewezen diensten.

We zien Ecclestone echter nog geregeld in de F1-paddock opduiken en op geregelde tijdstippen neemt hij geen blad voor de mond en uit hij kritiek op hoe de sport momenteel geleid wordt.

Ondertussen is er zelfs een traditie ontstaan waarbij Bernie Ecclestone een ‘Kerstkaart’ laat maken waarin hij zijn visie op de F1 weergeeft en hij ook kritiek uit.

Op de ‘Kerstkaart’ van 2019 zien we de F1-piloten tijdens een ‘drivers meeting’. Daarbij worden ze ietwat pietluttig toegesproken als waren het kleine kinderen. Het trio vooraan zijn Derek Warwick, Emanuele Pirro en Michael Masi.

Masi vertelt tegen de rijders dat ze niet ‘echt’ mogen racen want dat ze dan riskeren om gediskwalificeerd te worden.Er wordt ook verwezen naar de interne strijd bij de Ferrari-rijders en dat er zeker geen ‘teamorders’ opgevolgd mogen worden.

De ‘Kerstkaart’ van Bernie Ecclestone is een kritiek op de regelneverij in de Formule 1 en de stewards die te streng optreden tijdens gevechten op de baan. Vooral ook de tijdstraf voor Sebastian Vettel tijdens de GP van Canada leidde tot stevige discussies. Emanuele Pirro was daarbij de gebeten hond en kreeg heel wat kritiek te verwerken.

Opmerkelijk daarbij is echter dat er vooral tijdens de tweede seizoenshelft meer ruimte was om onderling het gevecht aan te gaan zonder bestraft te worden. Toch zijn het de vele pietluttige regeltjes en bestraffingen die Ecclestone met de cartooneske ‘Kerstkaart’ wil bekritiseren.

Wij zijn alvast benieuwd naar de ‘Kerstkaart’ van volgend jaar …

Klik hier voor Bernie Ecclestone zijn kerstkaart van 2018.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen