Bernie Ecclestone wil een F1-race in Afrika

F1-baas Bernie Ecclestone wil graag een F1-race in Afrika maar blijft op dat vlak in de kou staan.

De Formule 1 is de voorbije jaren op zoek gegaan naar nieuwe landen om een F1-race te organiseren. Daarvoor werd de F1-kalender zelfs uitgebreid wat het aantal races betreft. Landen die bereid waren om veel geld neer te tellen kregen een plaats op de F1-kalender, vaak ten koste van Europese races.

Maar er is één continent dat ontbreekt op de F1-kalender: Afrika, het tweede grootste continent ter wereld. Maar dat ligt volgens Bernie Ecclestone niet aan hem. Hij wil naar eigen zeggen maar al te graag een F1-race in Afrika.

“Indien iemand voor me zit met een pen en een contract wil tekenen dan kan er volgend jaar al een race plaatsvinden,” zei de 84-jarige F1-baas tegenover het Zuid-Afrikaanse ‘Eyewitness News’. “Ik denk dat er vooral iemand achter zo’n project moet staan en zegt ‘we gaan het voor elkaar krijgen’. Tot dan zal het gewoon bij woorden blijven, waarbij er veel interesse is maar niemand echt een inspanning doet.”

Wanneer aan Bernie Ecclestone de vraag wordt gesteld of de kans bestaat dat er in Kaapstad een F1-race ooit plaatsvindt antwoord Ecclestone dat hij het echt niet weet.

“Dat valt onmogelijk te zeggen. Ik denk immers dat de kans groot is dat er een nieuwe meeting plaatsvindt waarbij er veel gepraat maar niets ondernomen wordt. Er zijn reeds veel suggesties geweest over waar een race kan plaatsvinden. Het meest logische is een straatrace in Kaapstad en het zag er even naar uit dat zo’n race zou plaatsvinden, maar uiteindelijk was dat niet het geval. We hebben nood aan iemand die zich in de positie bevindt om iets te ondernemen, maar tot dusver is er zo niemand.”

De laatste keer dat er een F1-race plaatsvond in Afrika was begin de jaren negentig in Kyalami.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}