Bernie Ecclestone wil geen staande herstarts in de Formule 1

F1-baas Bernie Ecclestone ziet liever geen staande herstarts vanaf volgend seizoen in de Formule 1.
image
De FIA lanceerde onlangs het idee van staande herstarts om het spektakel in de Formule 1 te introduceren. Het zou dan de bedoeling zijn dat de F1-bolides zich terug op de startgrid positioneren in de volgorde waarin ze zich op dat moment in de race bevonden. Momenteel is het nog zo dat er na een safety car-fase een ‘rollende’ herstart plaatsvindt.

De meningen in de Formule 1 alsook bij de fans waren onmiddellijk verdeeld. Bandenleverancier Pirelli vroeg zelfs onmiddellijk een onderzoek naar de veiligheid van dergelijke procedure (Lees: Pirelli maakt zich zorgen over staande herstarts: “Veiligheid moet bestudeerd worden”).

Ook Bernie Ecclestone is geen voorstander van de staande herstarts en als het van hem afhangt dan komen die er ook niet. Vorige maand werd de regel van staande herstarts goedgekeurd door de World Motor Sport Council maar blijkbaar hoopt Bernie Ecclestone dat de maatregel nog wordt tegen gedraaid.

“Er komt geen staande herstart na een safety car-fase,” zei Bernie Ecclestone tegenover Auto, Motor und Sport. “Hetgeen we afgelopen weekend in Boedapest gezien hebben was voldoende.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}