Bernie Ecclestone: “Zonder mensen zoals Frank Williams was het al lang voorbij met de F1”

Williams F1 team
Williams F1 team

Ook voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft gereageerd op het overlijden van Frank Williams. Ecclestone koestert mooie herinneringen aan Frank Williams en meent dat de Formule 1 zonder mensen zoals Frank Williams al niet meer zou bestaan.

Frank Williams had een enorme passie voor de Formule 1 en een enorme gedrevenheid om van zijn team het beste op de F1-startgrid te maken. Daarin slaagde Williams ook meermaals want het haalde verschillende wereldtitels bij zowel de rijders als de teams en dat met niet de minste namen.

Williams Racing was het laatste familiaal bestuurde F1-team op de startgrid, tot het vorig jaar werd overgenomen door Dorilton Capital dat een enorme financiële injectie in het team deed. Volgens Bernie Ecclestone heeft Frank Williams enorm veel betekend in de geschiedenis van de sport.

Meer zelfs, volgens Ecclestone zou de Formule 1 zonder personen zoals Frank Williams al lang niet meer bestaan hebben.

“Zonder zo’n mensen betwijfel ik of de Formule 1 nog steeds zou bestaan,” vertelde Ecclestone tegenover ‘Reuters’.

“Waarschijnlijk zou Ferrari gestopt zijn en dat zou het dan geweest zijn. Er zijn niet veel mensen van vroeger die vandaag nog aanwezig zijn in de sport, mensen die erbij waren toen de teams begonnen.”

“Je kon destijds een motor en een versnellingsbak kopen. Je moest geen miljardencontracten afsluiten en 1 000 medewerkers hebben.”

Volgens Ecclestone had hij een enorm goede band met Frank Williams en vertrouwde hij hem helemaal.

“Hij probeerde met alles zo goed mogelijk om te gaan en dat is ook de reden waarom hij zo succesvol was. Hij was door en door een racer,” aldus Ecclestone.

“Hij zei tegen mij ‘Kan je mij 2 000 pond lenen’. En ik zei ja. Hij antwoordde door te zeggen dat ik ze binnen tien dagen zou terugkrijgen. En daar kon je van op aan, Frank zou me 10 dagen later mijn 2 000 pond teruggeven.”

“Hij zou over iets praten en vervolgens vlak voor hij doorging vragen of ik hem kon helpen, of ik hem 2 500 pond kon lenen, dat hij me tien dagen later opnieuw zou terugbetalen. En zo werkte het ook met Frank. Ik zou hem mijn leven toevertrouwen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022