Beroepsprocedure Alfa Romeo tegen tijdstraf Hockenheim afgewezen

De FIA heeft vandaag de beroepsprocedure van Alfa Romeo tegen de tijdstraf na de GP van Duitsland onontvankelijk verklaard.


Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi finishten aanvankelijk tijdens de spectaculair verlopen GP van Duitsland in de punten. Na afloop kregen beide rijders echter een tijdstraf van dertig seconden waardoor ze buiten de punten vielen.

De tijdstraf van dertig seconden werd opgelegd omdat beide wagens op de natte Hockenheimring een soort van tractiecontrole hadden. Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur beweerde destijds dat de overtreding werd veroorzaakt door een probleem met de koppeling.

Bij Alfa Romeo Racing tekende men beroep aan maar tijdstraffen die na afloop van de race worden toegekend behoren tot een categorie van bestraffing waartegen men niet in beroep kan gaan.

Dat werd vandaag nogmaals bevestigd. Eerder dit seizoen had ook Ferrari de intentie om tegen een tijdstraf in beroep te gaan die tijdens de race werd toegekend maar ook die intentie draaide uiteindelijk op niets uit.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022