Bertrand Baguette: Op jacht naar een F1-zitje

Bertrand Baguette, onze volgende Belgische hoop in Formule1 land werd al meermaals genoemd bij Manor Grand prix maar werd nog niet officieel bevestigd. Het wordt een moeilijke zoektocht voor Baguette. Een zoektocht met vallen en opstaan. Maar ook een ongelooflijke ervaring met als kers op de taart het weerklinken van ons volkslied in de meest prestigieuze autosportklasse op aarde? Ik denk van wel, dames en heren.
Bertrand, geboren op 23 januari 1986 in het idyllische plaatsje Thimister–Clermont zette zijn eerste stapjes in de autosport op 14-jarige leeftijd in het karting. In 2004 reed hij in de Formula Renault 1.6 waar hij drie overwinningen boekte, 4 pole-positions behaalde en al direct derde werd in de eindstand na het Boutsen–duo Pieter Belmans en kampioen Maxime Soulet. Baguette’s visitekaartje was al reeds afgeleverd.

In 2005 en 2006 verkaste hij naar de Formule Renault 2.0 en reed daar voor het Spaanse team, Epsilon Euskadi. In 2005 eindigde hij elfde in het Franse Kampioenschap, waaronder een podiumplaats in Pau. Hij eindigde vier plaatsen hoger in het Europese kampioenschap, met een snelste ronde op het Bugatti Circuit in Frankrijk. Bertrand bleef in beide raceklassen actief & ging stevig door op zijn elan. Een eerste overwinning mocht nu toch niet uitblijven.

Zijn motivatie & inzet werd beloond met een vierde eindplaats in 2006 met vijf podiums en een overwinning op het prestigieuze Franse Le Mans, wat een droom is voor menig coureur. In het Europese kampioenschap behaalde hij een matige achtste plaats. In 2007 kwam hij uit voor het Belgische KTR team in de 3.5l World Series by Renault waar hij twee mooie podiumplaatsen behaalde. In 2008 waagde hij de overstap naar het Italiaanse Draco met als kers op de taart, een overwinning op het droomcircuit van Spa–Francorchamps. Hij schoof 10 plaatsjes op in vergelijking met vorig jaar.

In 2009 is hij onklopbaar en toont Bertrand dat hij over veel talent bechikt door kampioen te worden met Draco Racing. Hij rijdt zich in de kijker door drie meesterlijke overwinningen te behalen. Zijn prestaties worden beloond met een test op het circuit van Jerez. De test op Jerez wordt een ongelooflijke ervaring voor onze landgenoot. Alleen nog wat centjes en een mooie toekomst lonkt!

“Dit is een droom die werkelijkheid wordt. Dit is een bekroning”, zegt Baguette. “Mijn eerste rondjes in de Formule 1 zullen een ongelooflijke ervaring worden. Ik zal alles moeten leren kennen, niet alleen de wagen maar ook de nieuwe omgeving, een nieuwe manier van werken. Het enige wat ik zal kennen is het circuit van Jerez.”

Stel je eens voor, het Belgische volkslied dat weerklinkt op Spa-Francorchamps. Een zonnige dag in September én een menigte die weent van geluk omdat we eindelijk nog een Grand-Prix zege kunnen behalen. Ons kleine landje, op de kaart gezet door één persoon. Een persoon met barstensveel talent, die alle formule1 fans in hun hart zullen meedragen en die gebrandmerkt is als rijder die België zijn eerste overwinning schonk sinds Thierry Boutsen. Wat zou het toch mooi zijn. Dromen kunnen werkelijkheid worden.

Door Sebastiaan De Meyer
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”bertrand-baguette_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}