Beste kwalificatie ooit voor Brendon Hartley: “Mijn engineer loog tegen mij!”

Brendon Hartley reed op het circuit van Suzuka zijn beste kwalificatie ooit. De Nieuw-Zeelander kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Japan en heeft zo na een erg moeilijke periode een serieuze mentale opsteker.


“Ik ben enorm blij,” zei een uitgelaten Brendon Hartley tegenover ‘Sky F1’. “Normaal zou ik niet zo uitgelaten zijn maar na al de bagger van de voorbije maanden, dit terwijl ik weet dat ik steeds beter en beter werd. Ik heb gewoon niet altijd geluk gehad.”

“Sommige dingen kon ik niet in de media bespreken, ongevallen in de eerste ronde, ook dingen die ik ongetwijfeld beter had kunnen doen,” aldus Hartley. “Vandaag echter, met een nieuwe power unit, in moeilijke omstandigheden, een circuit voor de echte rijders, mijn eerste keer hier in Suzuka. Ik ben echt blij dat ik me als zesde heb weten te kwalificeren, echt!”

Los van de erg goede prestatie van Brendon Hartley heeft ook Honda geholpen dit resultaat te verwezenlijken. De nieuwe Honda-motor zou ongeveer een halve seconde sneller zijn.

“Geen idee of het daadwerkelijk een halve seconde is,” aldus Hartley. “We hebben los van hier alleen in Boedapest in de regen voor Q3 kunnen gaan. Geen twijfel echter dat hij sneller is.”

Tot slot liet Hartley ook nog weten dat zijn race-engineer Pierre Hamelin hem een extra boost gaf door hem voor te liegen.

“Mijn engineer vertelde me over de radio dat Force India haar tijden had verbeterd, ‘het circuit is zeker ok’,” aldus Hartley. “Wanneer ik nu naar de schermen met de tijden kijk dan realiseer ik mij dat hij tegen mij gelogen heeft!”

“Hij heeft me daardoor vertrouwen gegeven dat de eerste sector droog zou zijn en veel grip zou bieden, wat goed was. Ik heb alle vertrouwen in hem.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022