Bestraffing piloten in spionageschandaal niet uitgesloten

Daar waar algemeen aangenomen werd dat een bestraffing van een team in het kader van het spionageschandaal best tot de mogelijkheden behoorde, werd een bestraffing van de rijders eerder uitgesloten. De FIA heeft nu echter te kennen gegeven dat een bestraffing van piloten ook tot de mogelijkheden behoort.

Nigel Stepney en Mike Coughlan zijn betrokken in het spionageschandaal tussen McLaren en Ferrari. Bij Coughlan zouden ondertussen zelfs meer dan 500 bladzijden aan informatie over de F2007 van Ferrari zijn gevonden. Coughlan is ondertussen reeds geschorst door McLaren en Stepney ontslagen door Ferrari maar verdere gevolgen door de hele spionagezaak zijn nog evident.

De FIA heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld, dat apart loopt tegenover het gerechtelijk onderzoek dat reeds aan de gang was. Wat uit het onderzoek zal blijken en welke gevolgen het onderzoek zal hebben voor het wk is nog niet geweten.

Algemeen wordt echter aangenomen dat het onderzoek nog voor het einde van het seizoen zal afgelopen zijn en mochten er dus straffen worden uitgesproken door de FIA, dan kunnen deze dus niet enkel hun invloed hebben op de wk-stand bij de teams maar ook deze bij de rijders.

 

 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023