“Betrouwbaarheidsproblemen zetten Mercedes onder druk”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zullen de resterende drie races voor de nodige stress zorgen en dit omwille van de betrouwbaarheidsproblemen eerder dit seizoen.

Met nog drie races te gaan gaat de titelstrijd enkel nog tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg, waarbij die laatste een voorsprong heeft van 26 punten. Mercedes wil beide rijders een eerlijke kans op de titel geven en dat begint natuurlijk bij het voorzien van een betrouwbare wagen.

Mercedes wil er niet aan denken dat de titelstrijd tijdens de komende races beslist wordt door een technisch probleem bij een van beide rijders. Volgens Toto Wolff zullen de komende races dan ook voor heel wat stress bij het team zorgen.

“Het zal erg stressvol zijn voor de jongens in de garage want er rust heel wat verantwoordelijkheid en druk op hun schouders. Alles wat er dan ook nog eens gezegd of geschreven wordt zorgt nog eens voor extra druk,” aldus de motorsportbaas van Mercedes. “Dat is niet wat er moet gebeuren. Het is onze taak om druk weg te nemen. Verantwoordelijkheid blijft sowieso bestaan. Ze weten heus wel wat hen te doen staat.”

Vooral Lewis Hamilton zit na zijn opgave tijdens de GP van Maleisië constant met eventuele technische problemen in zijn hoofd. Nadat Hamilton de GP van de USA had gewonnen liet hij verstaan dat hij vreesde opnieuw een technisch probleem te zullen krijgen (Lees: Hamilton: “Ik vreesde opnieuw een motorprobleem te krijgen”).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022