Bewijst speed trap van F1-test in Jerez dat Mercedes verstoppertje speelt?

Mercedes was geen enkele keer bovenaan de tijdlijst terug te vinden tijdens de eerste wintertest in Jerez. Volgens de concurrentie speelt de renstal dan ook verstoppertje.

En volgens het Britse Autosport lijkt dat ook het geval te zijn. Autosport onderzocht de snelheden die de verschillende wagens haalden aan de ‘speed trap’ op het circuit van Jerez. En daaruit kunnen enkele opmerkelijk conclusies getrokken worden.

Nico Rosberg en Felipe Massa haalden 307,6 km/u aan de speed trap. Pastor Maldonado haalde een snelheid van 306,8 km/u. Ze vormen samen de top drie aan de speed trap en alledrie rijden ze met een motor van Mercedes.

Autosport concludeert aan de hand van die cijfers dat de Mercedes-motor nog steeds de referentie is, ook al hebben Ferrari en Renault heel wat werk verricht om zo goed mogelijk de kloof met Mercedes te dichten. De besttijden van Ferrari en Sauber over een ganse ronde betekenen immers nog niet dat de Ferrari-motor de kloof met Mercedes gedicht heeft. Bovendien moet vermeld worden dat er bij Ferrari enkel een topsnelheid genoteerd kon worden bij Kimi Raikkonen omdat er transponderproblemen waren bij Sebastian Vettel.

Zowel de rondetijden alsook de topsnelheden kunnen bovendien beïnvloedt worden door de hoeveelheid brandstof, de afstelling van de wagen, de hoeveelheid downforce, alsook allerlei andere factoren. Het blijft dan ook enorm moeilijk om de resultaten correct te interpreteren.

Topsnelheden ‘speed trap’ in Jerez (1-4 februari):
1. Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307,6 km/u
2 .Nico Rosberg (Mercedes) 307,6 km/u
3. Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306,8 km/u
4. Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303,3 km/u
5. Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303,3 km/u
6. Kimi Raikkonen (Ferrari) 300,8 km/u
7. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault) 294,2 km/u
8. Jenson Button (McLaren-Honda) 277,6 km/u
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}