Bezorgde Bridgestone de mindere teams betere banden?

Bandenleverancier Bridgestone zou volgens enkele berichten in de pers de mindere teams van betere banden hebben voorzien om zo het kampioenschap terug open te leggen. Voormalig rijder David Coulthard denkt er alvast het zijne van.
“Het verhaal dat momenteel de ronde doet lijkt me vreemd want indien men bij Bridgestone de slechtere teams van speciale banden zou voorzien kan men het moeilijk verzwijgen. De medewerkers van elk team en de medewerkers van de FIA zouden dan allemaal aan het plan moeten meewerken maar op die manier zou het ook zeer snel aan het licht komen”.

Ook op het onderzoek dat de FIA onlangs startte naar de race op Singapore in 2008 gaat Coulthard nog even in. Nelson Piquet zou opzettelijk zijn gecrasht om zo Fernando Alonso aan de zege te helpen. Een strategische zet die Renault ook ditmaal wel eens duur zou te staan kunnen komen. Volgens Coulthard zou men vooral de geluidsbestanden van de radio destijds in het onderzoek kunnen gebruiken.

“Eigenlijk maakt de hele zaak nu niet veel meer uit maar omdat er meerdere mensen bij betrokken waren kan men eigenlijk best het radiogesprek van toen beluisteren. Deze geluidsbestanden mogen op eender welk moment door de FIA gebruikt worden. Eigenlijk is het jammer dat mensen zulke dingen vertellen over iets wat toen zo knap was”, zo vertelde David Coulthard over de GP van Singapore in 2008.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}