“Bij het Manor F1 team is alles zeer oud”

Tijdens een interview met GPUpdate heeft Alexander Rossi te kennen gegeven dat het materiaal waarmee men bij het Manor F1 team moet werken allemaal zeer oud is.

Op zich is dat uiteraard geen verrassing, want het Manor F1 team geraakte maar net op tijd klaar om deel te nemen aan het F1-seizoen 2015. Met de restanten van het Marussia F1 team werd een doorstart gemaakt. Het team kreeg uitzonderlijk zelfs de toestemming om met een aangepaste F1-bolide uit 2014 aan het seizoen 2015 deel te nemen. Uiteraard zorgt dat voor een groot handicap in de Formule 1.

“Wat je niet mag vergeten: we waren dit seizoen vier seconden te langzaam, maar we rijden met een auto die in 2013 ontwikkeld is. Hij is dus twee jaar oud,” zei Alexander Rossi tegenover GPUpdate. “Er zitten echt elementen op de auto die goed zijn, maar alles is gewoon oud. En met oud materiaal wordt het lastig in de Formule 1.”

Komend seizoen zal het Manor F1 team echter gebruik kunnen maken van de Mercedes-power unit en dat zou uiteraard samen met de nieuw ontwikkelde wagen een grote stap vooruit moeten betekenen.

Het Manor F1 team krijgt er met het Haas F1 team meteen echter ook een concurrent bij. Het is echter moeilijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen tussen Manor en Haas zullen liggen.

“Lastig om te zeggen, want niemand weet precies hoe ver hun samenwerking met Ferrari gaat. Duidelijk is wel dat ze, door de steun van Ferrari, in een betere positie zullen verkeren dan de nieuwe teams die de afgelopen jaren in de sport gestapt zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook meteen competitief zullen zijn,” aldus Rossi. “Het is in deze sport nu eenmaal lastig om als nieuwkomer voet aan de grond te krijgen. Het zal voor Manor in ieder geval een doel zijn om Haas volgend jaar te verslaan.”

Voor Rossi blijft het als Amerikaan wel frustrerend dat hij niet als racepiloot werd gekozen voor het Haas F1 team, dat eveneens Amerikaans is.

“Verrast was ik wel, teleurgesteld niet, want al vrij snel werd duidelijk welke kant ze op wilden. We hebben een goede onderlinge verstandhouding, maar onze gesprekken over 2016 werden nooit heel concreet,” besluit Rossi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022