Bild: Ricciardo is nieuwe teamgenoot van Vettel

De Duitse krant Bild meent er zeker van te zijn dat Daniel Ricciardo volgend seizoen de vrijgekomen plaats van Mark Webber gaat opvullen bij Red Bull Racing.
image
De voornaamste kanshebbers voor het tweede zitje bij Red Bull waren Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo. Deze laatste maakt sinds 2008 deel uit van het jongerenprogramma van Red Bull, en rijdt sinds vorig seizoen voor zusterteam Toro Rosso. Ook Fernando Alonso werd genoemd voor het stoeltje, maar het leek onwaarschijnlijk dat de Spanjaard zijn contract met Ferrari voortijdig zou kunnen beëindigen, zoals ook Ferrari-president Luca Di Montezemolo meermaals te kennen gaf.

Nu meent Bild echter al zeker te zijn dat Daniel Ricciardo volgend seizoen de nieuwe teamgenoot wordt van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Ricciardo is, net als Mark Webber, een Australiër, maar kan het naar eigen zeggen veel beter vinden met Vettel dan zijn afscheidnemende landgenoot.

Ricciardo reed eerder al met de RB9 tijdens de Young Driver Test in Silverstone, en dat ging bij Christian Horner niet onopgemerkt voorbij. De youngster zou dus vanaf volgend seizoen zijn kans krijgen bij de drievoudige wereldkampioen bij zowel de constructeurs als de rijders, al weigert Helmut Marko nu al commentaar te geven op de geruchten. “We maken niets bekend voor de GP van België in Spa, en meer wil ik daarover niet kwijt.” aldus Marko.

Ricciardo: “Ik ken Seb zeer goed omdat ik in 2010 al reserverijder was voor Red Bull. Toen bleef ik constant in de motorhome, en probeerde de jongens te intimideren, zodat ze zich de volgende ochtend slecht zouden voelen als ze wakker werden.” grapt de 24-jarige Australiër. “Nee serieus, ik zat enkele keren met Sebastian aan tafel en kan echt goed met hem opschieten.”

Ricciardo zal zich echter niet zomaar schikken naar de zin van Vettel, althans, zolang de situatie er niet om vraagt. “Zeker niet vanaf de seizoensstart. Ik wil natuurlijk ook winnen, daarvoor rijd ik ook in de Formule 1. Ik wil de beste zijn. Als er echter een moment komt tijdens het seizoen waar hij me echt op achterstand heeft gereden, dan zal ik het spel volgens zijn regels spelen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print