Binnenkort 33 seconden KERS per ronde?

KERS, na een erg moeilijk begin lijkt de technologie defenitief te zijn doorgebroken in de Formule 1. Zo zeer zelfs dat men binnenkort KERS mogelijk gedurende 33 seconden per ronde zal kunnen gebruiken.
KERS maakte in 2009 haar debuut in de Formule 1 maar dat was geen overdonderend succes. Veel teams twijfelden aan de ontwikkeling van een systeem omdat het gewicht een groot nadeel was. Ondermeer de topteams Ferrari en McLaren waagden zich eraan maar 2009 was voor beide teams een dramatisch seizoen. Brawn GP ging uiteindelijk aan de haal met de titel en Red Bull eindigde toen zelfs al tweede in het kampioenschap.

Voor de aanvang van het seizoen 2009 zou het ondenkbaar geweest zijn dat McLaren en Ferrari niet tot de twee beste teams zouden behoren. Ook de andere teams bekloegen zich over KERS en uiteindelijk opteerden de teams om vrijwillig geen gebruik te maken van KERS in 2010. Volgens het reglement was het immers wel toegestaan.

In 2011 keerde KERS terug in de Formule 1 en dit in combinatie met het al even revolutionaire DRS. De toekomst van KERS ziet er ondertussen stukken beter uit, meer zelfs, het zal nog aan belang winnen.

“In 2014 kiezen we voor de juiste weg. Momenteel gebruiken we KERS maar voor 6,6 seconden. Tegen dan zal het tot 33 seconden per ronde zijn. We zullen tegen dan zo’n vier Megajoule kunnen genereren en opslaan. Dat is een zeer belangrijke stap die we zetten,” aldus Sam Michael van Williams.

2014, dat belooft spannende races te geven, toch als we alleen afgaan op het gebruik van KERS.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}