Binnenkort nieuwe raceklasse met voormalig F1-piloten?

Bernie Ecclestone wil een kampioenschap oprichten waaraan voormalig F1-piloten deelnemen.
image
Opvallend is dat Ecclestone reeds de naam Historic Formula One liet registreren, wat dus meteen de naam zou kunnen zijn van het nieuwe kampioenschap. Onder meer Spa-Francorchamps en Zandvoort verwelkomen momenteel reeds het FIA Masters Historic Formula One Championship. Daarbij wordt er met oude F1-bolides gereden.

Bernie Ecclestone liet tegenover de Wall Street Journal weten dat erover gesproken wordt om een nieuw kampioenschap op te richten hij vindt dat het er simpelweg moet komen. Ecclestone laat weten dat hij aan de organisatie een licentie heeft verleend maar dat hij met zijn eigen kampioenschap kan beginnen zodra die overeenkomst is afgelopen.

Het zou volgens Bernie Ecclestone ook niet simpelweg een kopie worden van het FIA Masters Historic Formula One Championship. Daarin wordt immers met oude F1-bolides gereden die door iemand gekocht zijn.

“Ze hebben daar geen namen zoals Nigel Mansell en Nelson Piquet, namen die ik graag op de startgrid zou willen,” aldus Bernie Ecclestone.

Enkele voormalig F1-piloten lieten reeds verstaan dat ze eventueel wensen deel te nemen. Eddie Irvine is dan weer geen fan: “Voor mij persoonlijk is het niet echt iets, maar ik kan me inbeelden dat sommige rijders en de fans het leuk zullen vinden,” aldus Eddie Irvine.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}