Binotto: “We moeten Ferrari terug opbouwen zoals in de tijd van Michael Schumacher”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil zijn team weer brengen waar het hoort te zijn, namelijk aan de top van de F1. Om dat te bereiken wil hij zich spiegelen aan de opbouw van het team rond Michael Schumacher, waar hij zelf deel van uitmaakte sinds het prille begin.


Mattia Binotto maakt als sinds 1995 deel uit van Ferrari en in die periode was de Scuderia ook niet al te best in vorm. De komst van Michael Schumacher in 1996, die omringd was met een geweldig team, keerde die situatie om en maakte van Ferrari een team dat de sport begin jaren 2000 zou domineren.

De Italiaan vertelt op de officiële website van de F1 dat hij lessen wil trekken uit die periode om Ferrari weer succesvol te maken.

“Ik ben een bevoorrecht man geweest,” aldus Binotto. “Ik heb het geluk gehad om het begin van de jaren 2000 mee te maken met Jean Todt, Ross Brawn, Michael Schumacher en nog andere rijders en alle overwinningen die we behaalden. Ik denk wel dat dat belangrijk geweest is voor mijn carrière, ik heb toen veel geleerd.”

“Ik heb veel geleerd over mentaliteit en welke mentaliteit je nodig hebt om te winnen. Ik denk dat ik geleerd heb hoe je moet proberen om een team te vormen en nu moet ik proberen om dat over te doen. Maar ik denk dat het feit dat ik dat gezien heb een voorrecht geweest is langs de ene kant maar het is ook belangrijk geweest in mijn carrière.”

Op dit moment bevindt het team zich op een dieptepunt maat Binotto stipt aan dat Ferrari al dikwijls heeft teruggevochten om weer een succesvolle formatie te worden.

“Wat ik in die 25 jaar heb gezien, is dat er altijd momenten zijn die erg moeilijk kunnen zijn,” aldus Binotto.

“En ik denk dat als je die momenten hebt, het belangrijk is om geduldig te blijven, maar toch vastberaden, het goed proberen te doen en te verbeteren. In de Formule 1 kun je nooit helemaal tevreden zijn, het is altijd een constante verbetering. Dus wat hier belangrijk is, is om echt te proberen om stap voor stap te bouwen en ik denk dat de doelstellingen zeer uitdagend moeten zijn.”

“Ik denk dat wat we zoeken niet een enkele overwinning is, maar we proberen een solide basis te creëren voor uiteindelijk een nieuwe cyclus. We weten dat het tijd zal kosten. Het is een lange reis en ik denk dat we op dit moment weer in een moeilijke periode zitten. Maar ik denk dat als je terugkijkt op de geschiedenis van Ferrari, er altijd momenten van moeilijkheden geweest zijn en we hebben altijd een of andere manier teruggevochten, en ik denk dat dat echt is wat we zoeken”.

De CEO van Ferrari heeft al aangegeven dat hij het vertrouwen behoudt in Binotto en die is daar uiteraard heel tevreden mee. Hij laat ook weten dat Ferrari de reglementswijzigingen voor 2022 moet grijpen om een kentering te forceren.

“Hoe lang duurt het voordat we terug zijn? Het is duidelijk dat we ons nu in een moeilijke situatie bevinden, vanwege de regelgeving. Veel onderdelen zijn bevroren en we zijn beperkt in de activiteiten die we in de windtunnel of in simulaties mogen doen. Dus ik denk dat 2020 zeker heel moeilijk is, in 2021 hoop ik dat we het beter kunnen doen dan wat we vandaag doen. Maar ik denk dat 2022 onze belangrijkste kans zal zijn.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print