Binotto: “Nog een seizoen zoals 2020 is onaanvaardbaar voor Ferrari”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is duidelijk: een seizoen als dat van 2020 is onaanvaardbaar. De Italiaan is er ook van overtuigd dat de legendarische Italiaanse renstal weer competitief wordt.


Met een zesde plaats in het constructeurskampioenschap, zonder een overwinning te scoren, behaalde Ferrari zijn slechtste resultaat in de F1 van de laatste veertig jaar. Dat is niets om vrolijk van te worden en dat beseft ook teambaas Mattia Binotto, die op een persconferentie ook de doelen voor 2021 bekend maakte en dat is de derde plaats in het wereldkampioenschap.

“Nog een seizoen zoals in 2020 is onaanvaardbaar,” aldus Binotto. “2022 wordt belangrijker dan 2021 want dan beginnen we met een nieuwe bolide aan een nieuw tijdperk, dan moeten we meteen vooraan meedoen.”

“Als je in 2022 meteen met een achterstand aan het seizoen begint wordt het in 2023 nog moeilijker om het gat te dichten. De ontwikkeling van de auto voor 2022 heeft voor ons ook prioriteit. Ik ga er vanuit dat we de auto van 2021 enkel maar intensief verder ontwikkelen als we echt in de problemen zitten. Of als er een aspect van de 2021-auto is dat we zouden kunnen gebruiken in 2022.”

“We aanvaarden de zesde plaats in het wereldkampioenschap met nederigheid. Het is duidelijk dat we niet beter gaan worden enkel en alleen omdat we Ferrari zijn. We zullen na verloop van tijd competitiever worden, omdat iedereen zich meer zal inzetten.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Bij het Red Bull F1 team zijn ze er van overtuigd dat Mercedes tijdens de laatste race van het seizoen verstoppertje heeft gespeeld om tijdens het F1-seizoen 2021 een voordeel te hebben.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022