Blijft Raikkonen bij Ferrari en Leclerc een jaar langer bij Sauber?

Een nieuwe episode in de speculaties over de toekomst van Kimi Raikkonen en Charles Leclerc.


Na een week vol geruchten over Kimi Raikkonen, Charles Leclerc en Ferrari is er nog steeds geen nieuws over wie in 2019 de tweede rijder bij Ferrari zal worden. Aanvankelijk werd op de zaterdag van het raceweekend in Monza een aankondiging verwacht.

Vervolgens wees alles erop dat er afgelopen donderdag een mededeling zou volgen maar de symbolische ‘witte rook’ bleef uit. Volgens de laatste geruchten zou nu een aankondiging op maandag of woensdag in Singapore volgen, zo bericht althans ‘Il Sport Gazzettino’.

Grote vraag is echter wat zo’n aankondiging zou inhouden. Daar waar er de voorbije dagen van uit werd gegaan dat Charles Leclerc in 2019 voor Ferrari zou rijden omdat er een contract met voormalig Ferrari-baas Sergio Marchionne was getekend, zou er dan toch nog een ander scenario tafel liggen.

Mogelijk blijft Kimi Raikkonen toch nog een jaar langer voor Ferrari rijden en blijft Charles Leclerc dan toch nog een jaartje bij Sauber. De Monegask zou dan echter wel het loon krijgen uit zijn contract met Ferrari.

Sebastian Vettel en Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zijn dit idee genegen, terwijl ook Sauber dat idee zou zien zitten. De Zwitserse renstal zou bovendien na het seizoen 2019 graag Raikkonen en Leclerc van zitje zien wisselen, zodat de Fin in 2020 alsnog bij Sauber in de Formule 1 zou kunnen blijven.

Benieuwd of we komende week eindelijk duidelijkheid krijgen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen